Open Monumentendag 2022 in Lillo-Fort

Open Monumentendag 2022 in Lillo was een succes! Er was een ruim programma met onder meer de voorstelling van het masterplan voor Lillo en het VirtuaFort VR-systeem. Daarnaast waren er nog talrijke activiteiten in de kerk, het museum en het Kruitmagazijn. Meer dan 400 mensen zakten af naar het Scheldefort.

Alhoewel VirtuaFort reeds op RFC-meetings was voorgesteld, werd het voor het eerst aan het ruime publiek getoond op Open Monumentendag 2022, in het oud gemeentehuis van Lillo. Kijk even mee met deze mooie reportage van ATV die de sfeer helemaal weergeeft.

Daniel Pletinckx van Visual Dimension toonde VirtuaFort als een tijdreis door verleden en toekomst
Aansluitend op de virtuele wandeling in 1640 en 2028 nam een gids je mee doorheen het echte Lillo

Zowat alle (10!) sessies van de VR-voorstelling waren volzet, bijna 300 mensen maakten kennis met het Lillo in 1640 zoals het in de uitgebreide studie van Han Leune beschreven staat. Daarnaast kon het publiek voor het eerst interactief beleven hoe Lillo er zal uitzien in 2028, na de werken aan de dijk en de toegangen tot Lillo.

In de kerk van Lillo stelde Frederick Bruneel van de stad Antwerpen het Masterplan van deze aanpassingen voor, die niet alleen de Scheldedijk realiseren, die Lillo en het achterland beter zal beschermen tegen extreem hoogwater bij stormen, maar ook een jachthaven buiten deze dijk en nieuwe toegangen tot Lillo.

Frederick Bruneel (Stad Antwerpen) toonde het nieuwe Masterplan in de kerk van Lillo
Dit Masterplan toont de aanpassingen die Lillo in de komende jaren ondergaat en hun historische relatie
Het nieuwe Masterplan van Lillo (groen delen zijn nieuw) door Cluster Landscape

Dit Masterplan komt binnenkort aan bod in een aparte blogpost. Loop je graag al eens virtueel doorheen Lillo in verleden, heden en toekomst, dan vind je de online versie van VirtuaFort hier.

VirtuaFort online versie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: